13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

UVEDEN NOVI STANDARD NA POBOLJŠANJU USLUGA ZA GRAĐANE

Najnovije vijesti

Gradska uprava Prijedor uvela je novi standard – ISO 9001:2015, s ciljem smanjenja troškova poslovanja i poboljšanja kvaliteta pružanja usluga, saopšteno je danas iz Gradske uprave.”Standard je stupio na snagu 2015. godine, ali proces prelaska na ovaj standard traje tri godine za privredne subjekte i javne uprave koje ga koriste”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici njemačke sertifikacijske kuće “Tiv nord” provjerili su dokumentaciju i sve aktivnosti na primjeni uvedenog standarda i evropskih kriterijuma u radu lokalne uprave. “Gradska uprava je ovim pokazala da je zrela organizacija i da je prešla na nove zahtjeve, iako su oni prilično izmijenjeni, oslanjaju se na mjerenje rizika, konkretne izmjene u dokumentaciji i dokumentovane informacije u korist građana”, navodi se u saopštenju.

Ovim izmjenama korisnicima usluga se prilazi sa mnogo više procesa koji su razvijeni, povezani i omogućavaju im ne samo da ostvare zahtjeve, već i da se premaše njihova očekivanja. “Specifičnost je da se većina stvari ipak oslanja na prvog čovjeka u svakoj organizaciji, ovdje konkretno na gradonačelnika. Sve odluke donosi i u svim definisanim dijelovima standarda snosi svu odgovornost”, navodi se u saopštenju.
Prvi od do sada tri uvedena standarda Gradska uprava Prijedor dobila je 2008. godine, od kada i posluje po procedurama ISO standarda.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!