10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

UZ IGRU I PJESMU DRUŽILI SE MJEŠTANI PEJIĆA I OKOLNIH SELA (VIDEO)

Najnovije vijesti

U prepunoj sali Društvenog doma u Pejićima, održano je „Veče kulturnog stvaralaštva“. Za mještane ovoga kraja i njihove goste, priređen je bogat kulturno-umjetnički program.

Pred brojnom publikom nastupili su učenici O.Š. „Branko Radičević“ Petrovo – Područno odjeljenje Pejići, folklorni ansambl i izvorna grupa KUD-a „Saničani“, vokalni solisti, izvorne grupe: „Borino jato“, „Saničani“ i „Usorci“, te muzičari i narodni umjetnici.

U Pejićima živi oko 320 mještana. Društveni dom u ovom selu je obnovljen 2002. godine, a Područno odjeljenje Pejići – O.Š. “Branko Radičević” Petrovo, broji svega 10 učenika, od prvog do petog razreda.

Bila je ovo prilika da se mještani Pejića i susjednih sela ponovo okupe u Društvenom domu, kao u dobra stara vremena. Najponosniji su svakako bili domaćini. Sa njima se družio i Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“. Prijatelji manifestacije su „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa “Mira”, članica “Kraš” grupe.

M.Stegić