Skijaška staza na Kozari danas je bila puna skijaša. Među njima bilo je i početnika. Zainteresovanost za Školu skijanja ove godine i više je nego očekivana. Uz instruktore skijanja potrebno je pet do 10 časova raspoređenih u tri dana, kako bi se početnici samostalno mogli spustiti niz skijašku stazu.

Najbitnije je, kako kažu instruktori, pravilno naučiti skijaške pokrete i zaštititi se. “Bitno je da uz početnika bude instruktor skijanja, jer sve pogrešno naučeno dovodi nas u opasnost. Kada je skijanje u pitanju, bitno je da poštujemo pravila zaštite, ali i oblačenja”, kaže Željko Batoz, instruktor skijanja.  

Oni koji su danas prvi put stali na skije kažu da nije teško. Uz dobre instruktore, sve je lakše. Uz dobru volju i želju, strah od pada lako se savlada. Da biste postali skijaš, potrebna vam je i oprema. Na Kozari imaju rješenje i za to.

“Što se tiče opreme može da se iznajmi na Kozari. Imamo Ski-rental koji sada ima i novu opremu. Imamo sve, od pancerica, kaciga, štapova, skija… Ono osnovno što nam treba”, dodaje Silvana Batoz, instruktor skijanja.

Od 10.00 do 16.00 časova ovog vikenda rade ski-vrtić i velika staza. Noćno skijanje je od 18.30 do 21.30 časova. Cijena jednog časa skijanja iznosi od 10 do 25 KM, zavisno od toga da li je grupno ili individualno učenje. Oprema koja se može iznajmiti na Kozari za prvu klasu je 20, a za drugu 15 KM. U obje klase spadaju skije, pancerice i štapovi.

V. N.

Ovako je danas bilo na Kozari.

PrethodniISPORUČENO 1.200 VAKCINA
SlijedećiNA VEĆINI PUTEVA SAOBRAĆAJ USPOREN ZBOG SNIJEGA