5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

UZ KOORDINISAN RAD, POMOĆ PRIJE STIŽE DO KORISNIKA

Najnovije vijesti

Koordinacija socijalno-humanitarnih organizacija u Prijedoru uručila je prehrambeno-higijenske pakete za 30 porodica ili pojedinaca u stanju socijalne potrebe, obezbijedila obrok za 500 korisnika javne kuhinje i podijelila 100 zaštitnih maski. Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Branislav Vujasin, koji je i koordinator ove mreže, rekao je Srni da se saradnja između organizacija iz dana u dan poboljšava, a pomoć do socijalno ugroženih brže stiže.
Koordinacija je osnovana s ciljem da humanitarna pomoć u vrijeme pandemije brže dođe do porodica i pojedinica u stanju socijalne potrebe, a razmjena podataka obavlja se posredstvom Centra za socijalni rad.
“Članovi Koordinacije su svakodnevno na terenu i vrše dostavu humanitarne pomoći, pomažu licima starijim od 65 godina u nabavci namirnica i lijekova, te rješavaju i druge socijalne probleme korisnika”, dodao je Vujasin.
Ovo tijelo, osim Centra za socijalni rad, čine predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti, Crvenog krsta i humanitarnih organizacija “Optimisti”, “Hleb života”, “Merhamet”, “Humano brdo”, “Neven”, “DON” i Agencija lokalne demokratije.
Poziv da se priključe otvoren je za sve organizacije koje se bave socijalno-humanitarnim radom.

/SRNA/