Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

UZ NARUČENO PIĆE DOBIJALI STARE FISKALNE RAČUNE

NAJNOVIJE VIJESTI

U jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru moguće je da uz naručeno piće dobijete fiskalni račun star nekoliko sati ili čak dana, što dovodi u sumnju regularno evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa.
Radnici tog lokala uredno čuvaju račune koje gosti ostave na stolu i kada neki naredni gost naruči isto piće donesu stari račun koji raniji gost nije uzeo.

Tako se dešava da za jednu narudžbu obavljenu za jednim stolom u isto vrijeme radnici donesu ne jedan zajednički račun, već više pojedinačnih, za svako piće poseban.

ПРИЈЕДОР, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - У једном угоститељском објекту у Приједору могуће је да уз наручено пиће добијете фискални рачун стар неколико сати или чак дана, што доводи у сумњу регуларно евидентирање промета преко фискалних каса.

Na tim računima vidljivo je da su bili “presovani”, za razliku od urolanih računa kakvi obično izlaze iz fiskalnih kasa.

U Poreskoj upravi Republike Srpske Srni je rečeno da su pojačane kontrole izdavanja fiskalnih računa, kao i kontrole prijavljivanja radnika, stalna aktivnost njenih inspektora.

“Na teritoriji koju pokriva Područni centar Prijedor Poreske uprave Republike Srpske u ovom mjesecu izrečene su 24 mjere zabrane rada na 15 dana u vezi sa evidentiranjem prometa preko fiskalnih kasa”, navode iz Poreske uprave.
img_9211
Poreska uprava Srpske poziva sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa za izvršenu prodaju robe ili pružene usluge prijave putem imejl adrese kontakt@poreskaupravars.org.

To mogu da učine i na brojeve telefona za svaki područni centar u Srpskoj čiji se spisak nalazi na početnoj strani veb-sajta Poreske uprave  /www.poreskaupravars.org. ili na telefon 234-691.

izvor: srna