Ovih dana počeli su radovi na gradnji nove kuće za osmočlanu porodicu Nataše i Srećka Milinkovića iz Crne Doline. Akciju gradnje kuće, koja bi trebalo da zamijeni onu trošnu u kojoj živi ova porodica, organizovalo je Kolo srpskih sestara, nakon zajedničke inicijative Kola, gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Gradske organizacije Crvenog krsta.

-Riječ je o vrijednoj, čestitoj porodici, divnoj djeci koja žive u neuslovnoj kući. Dio sredstava, onih inicijalnih, dobili smo od Ministarstva uprave i lokalne samouprave, a na Svetosavkom balu, koji je imao predznak humanitarni, sakupili smo oko 2.700 maraka i tako počeli akciju.

Jadranka Mijić, predsjednica Kola srpskih sestara

Cilj nam da je ove godine uradimo temelj – rekla je Jadranka Mijić, predsjednica Kola srpskih sestara i apelovala na sve koji mogu pomoći da se kuća dovede pod krov, a porodica useli, jer Milinkovići to zaslužuju.

Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Grada Prijedora

Apel za pomoć uputila je i Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora, koja je rekla da je riječ o predivnoj porodici kojoj baš treba pomoć.

U ime svoje porodice, svim donatorima, sadašnjim i budućim, zahvalio se Srećko Milinković, presretan što će njegova djeca, konačno, dobiti pravi krov nad glavom.

Srećko Milinković

Sredstva se mogu uplatiti na račun Kola srpskih sestara, a građevinski materijal, kao najpoželjnija donacija, direktno dovesti u Crnu Dolinu na mjesto gdje se gradi nova kuća. Izvođač radova je firma GP „Knežević“.

M.Z.

PrethodniAkcija Koalicije „Pod lupom“ (video)
Slijedeći„SELO VESELO“: FINALE U NEDJELJU U GORNJOJ LAMOVITOJ