Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, danas je uručio deset tableta Osnovnoj školi „Kozarac“ u Kozarcu. Isti broj tableta juče je uručen školi „Dositej Obradović“, a preostalih pet tableta, od donacije koju je obezbijedila Druga gimnazija iz Varaždina,  dobiće  osnovci iz  župe  Prijedor.

– Donacija je namijenjena lakšem praćenju onlajn nastave. Zato i želim da se zahvalim nastavnom osoblju i rukovodstvu  Druge varaždinske gimnazije koji su to prepoznali i uručili nam ove tablete – rekao je Duratović. On je učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, koji su u vanrednim okolonostima zajedno uložili mnogo truda da bi se organizovala nastva na daljinu,  poželio sretan kraj školske godine.

 Na donaciji se zahvalila Jasna Salihbašić, direktorica Osnovne škole „Kozarac“ . Tableti će , sigurna je u to, otići onim kojim su najpotrebniji.

– Donacija će biti upućena učenicima za onlajn nastavu i biće iskorištena u prave svrhe- rekla je Salihbašić i dodala da su školski računari s početkom nastave na daljinu proslijeđeni onim učenicima koji ih nemaju.

Saradnja s  Drugom varaždinskom gimnazijom se po Duratovićem riječima nastavlja, a  u narednoj pošiljci mogli bi biti opet tableti za prijedorske osnovce.

 M.Z.

PrethodniSITUACIJA NEŠTO BOLJA NEGO PRETHODNIH DANA U Srpskoj potvrđeno još 16 slučajeva korona virusa
SlijedećiLIČNA ZAŠTITNA OPREMA OBAVEZNA NA JAVNIM POVRŠINAMA