Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

VASRKŠNJI KONCERT KUD-a “OMARSKA”

NAJNOVIJE VIJESTI

U prepunoj sali Doma kulture u Omarskoj, pred više od 300 posjetilaca, u ponedjeljak je održan tradicionalni ’’Vaskršnji koncert’’ koji KUD ’’Omarska’’ organizuje povodom Vaskršnjih praznika.

Kroz igru i pjesmu predstavilo se više od 150 djece raznih uzrasta, a pored domaćina članova KUD-a ’’Omarska’’, predstavili su se i članovi SKUD-a ’’Dr Mladen Stojanović’’ iz Prijedora i djeca iz Dječijeg vrtića ’’Palčić’’ iz Omarske. Pored prigodnog programa o Vaskrsu, u uvodnom djelu izabrano je i najljepše Vaskršnje jaje, a poslije toga su najmlađi članovi KUD ’’Omarska’’ na sceni priredili tucijadu čiji pobjednik je bila Vanja Kos.

Potom su se na sceni smjenjivali ostali učesnici programa sa igrama i pjesmama iz Republike Srpske i Srbije, što je mnogobrojna i zadovoljna publika pozdravila aplauzima.

Ranko Anđić predsjednik KUD-a ’’Omarska’’ je istakao da je Društvo početkom mjeseca marta ove godine vršilo upis novih članova u folklornu sekciju te da su i oni imali svoj prvi javni nastup.

Krajem mjeseca maja ove godine KUD ’’Omarska’’ putuje u Sloveniju na festival folklora, a sve programe koje organizuju ove godine posvećuju obilježavanju 10 godina postojanja i uspješnog rada.

K.V.

foto: Kud Omarska i Ljubica Kreško -Romanić