Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor organizovala je „Dan otvorenih vrata“. Bila je to prilika da građani obiđu nove prostorije Vatrogasnog doma i vide svu raspoloživu opremu

Među prvim posjetiocima bile su komšije prijedorskih vatrogasaca, učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Sa njima su bili i učenici Centra „Sunce“. Vatrogasci su okupljenim učenicima strpljivo odgovarali na postavljena pitanja i prezentovali im vatrogasna vozila te mogućnosti i načine korištenja vatrogasne opreme i uređaja.

– Čika vatrogasac gasi požar, on se uvijek nađe kada je požar upaljen i počisti nakon što ga ugasi, zato je on najbolji vatrogasac – rekla je Jana, učenica OŠ “Desanka Maksimović”.

– Vidio sam kako se gasi požar i kako vatrogasci skaču na dušek, rekli su nam da imaju vatrogasna vozila uz pomoć kojih gase požar – dodao je Janin drugar Amar. 

Komandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš učenicima je održao kratko predavanje o vatrogasnoj djelatnosti, nastanku požara te postupku u slučaju požara.

– Želimo da im prikažemo šta to radimo, kakvom opremom raspolažemo, prikazali smo im i par zanimljivih vježbi: skakanje u uskočni jastuk, što je njima uvijek interesantno, te mogućnost gašenja požara sa protivpožarnim aparatom – rekao je Miljuš. 

Oktobar se obilježava kao mjesec zaštite od požara i to je ujedno bio povod za „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasci su učenicima uručili poklone, a njihovim roditeljima poslali edukativnu brošuru o postupanju u slučaju požara.

M. Šodić

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 31. oktobra do 6. novembra 2019. godine
SlijedećiOŠ „Dositej Obradović“ pobjednik takmičenja iz poznavanja CK (video)