0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

VATROGASCI DOBILI VRIJEDNU OPREMU

Najnovije vijesti

Danas je na lijevoj obali Sane, kod gradskog mosta, održana prezentacija nove pumpe kojom odnedavno raspolaže Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor. Radi se o pumpi koja ima veoma velik protok, od 20.000 litara vode u minuti, a primarna namjena je ispumpavanje većih količina vode u slučajevima poput poplava 2014. godine, pojasnio je Nebojša Miljuš, starješina prijedorskih vatrogasaca.

Nebojša Miljuš
Nebojša Miljuš, starješina prijedorskih vatrogasaca

– Tada se pokazalo da ne možemo na adekvatan način odgovoriti  zahtjevnim zadacima ispumpavanja vode u depresijama i donjim etažama stambenih objekata. Zato smo se odlučili na nabavku ove opreme – naveo je Miljuš.

Pumpu koju proizvodi holandski „Hajtrans“, vrijednu 400.000 KM, kupio je Vatrogasni servis Republike Srpske. Prva je takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Planirana je nabavka još jedne ovakve pumpe, koja bi bila stacionirana u Bijeljini. Na ovaj način, biće pokrivena kompletna teritorija Republike Srpske, kažu vatrogasci.

Goran Stojaković
Goran Stojaković, predsjednik Vatrogasnog saveza RS

– Prvi korak je učinjen. Pumpom kojom raspolaže TVJ Prijedor pokrivamo zapadni dio RS. Obaveza prijedorskih vatrogasaca je da, na poziv Vatrogasnog servisa RS, djeluju u svim opštinama u kojima se pokaže potreba – rekao je Goran Stojaković, predsjednik Vatrogasnog saveza RS.

Demonstraciji pumpe prisustvovao je gradonačelnik Milenko Đaković, koji je poručio da se nastavlja opremanje TVJ Prijedor. On je podsjetio da, u narednom periodu, treba da počne rekonstrukcija Vatrogasnog doma.

Milenko Đaković
gradonačelnik Milenko Đaković

– Sadašnji sastav Jedinice garantuje spremnost u trenucima potrebe. Mi ćemo nastaviti sa rekontrukcijom Doma, kako bi TVJ imala što kvalitetniji smještaj i bila na raspolaganju u svakom trenutku – poručio je Đaković.

Z.J.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!