12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

VATROGASCI SPASILI PSA IZ PROVALIJE

Najnovije vijesti

Sve se dogodilo u trenutku. Goran je u srijedu u večernjim satima s prijateljem bio na vidikovcu Mitrovića kamen, na Kozari. Poveli su i psa četvormjesečnog samojeda Belu. U jednom trenutku, dok su se se fotografisali, pas je iznenada prošao vlasniku iza leđa i ispod zaštitne ograde skliznuo u provaliju duboku oko 20 tak metara. Nakon prvog šoka, pomisli da se sam spusti niz liticu, vlasnik se ipak odlučio, da pozove vatrogasce. Stigli su brzo, ali psa nisu našli.

img_8526

Potragu je usporio totalni mrak, mada je jedan od vatrogasaca, Dragan Stanić, nad provaIijom i s reflektorom više od pola sata pretraživao teren. Na poziv vlasnika, koji je u četvrtak ujutro čuo svog psa kako laje vatrogasci su ponovo došli. Ovaj put su imali više sreće. Mario Radinović, vatrogasac, Belu je našao na šest metara dubine. Stajala je na jednoj izbočini, na komadu stijene ne većem od pola kvadrata.

bela-na-sigurnom

-S te visine vide se krošnje drveća.Tu je provela noć. Ko zna šta bi bilo s njom da je završila u provaliji. Ovako prošla je nepovrijeđena. Dao sam joj vode i vratio je sretnom vlasniku-ispričao nam je Radinović. U Teritorijalnoj vatrogasnoj jednici kažu da uz redovne poslove gašenja požara, intervencije prilikom saobraćajnih nesreća, obuku vatrogasaca, savjetovanja o prevenciji protiv požara.. povremeno imaju i ovakve intervencije. — Imamo opremu za spasavanje ljudstva i ovaj put smo je iskoristili da spasimo psa.

Cilj nam je da pomognemo svojim sugrađanima-rekao nam je Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor čiji su vatrogasci nedavano spašavali jednu mačku a  ljetos zmije bjelouške koje su vraćali u rijeku Sanu.

autor M.Z.