U organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ večeras je održano pjesničko veče Slavena Trebovca, na kojem su predstavljene dvije zbirke poezije ovog pjesnika, „Pokajnicima pred buđenje“ i „Logika srca“.

„Svi smo mi pokajnici i grešnici. Treba da shvatimo svoju ulogu u svijetu i da krenemo da se osvještavamo, ispravljamo greške i činimo dobra djela. Što se tiče ‘Logike srca’, to je prvenstveno ljubavna knjiga. Pod tim mislim na erotsku ljubav između žene i muškarca, ali i na uzvišenu, univerzalnu kosmičku ljubav“, pojasnio je autor.

Trebovčeve stihove čitala je banjalučka glumica Jelena Jandrić. Riječ je o svestranom umjetniku, profesoru filozofije, dramskom umjetniku, tako da su i Trebovac i čitalačka publika zaslužili ovo pjesničko veče, poručila je Gordana Vila, direktor prijedorske biblioteke.

„U pitanju je izuzetan pjesnički talenat, što potvrđuju brojne međunarodne nagrade. On je pisac eseja, recenzija, a čuli smo i da radi na određenim proznim djelima. Tako da se nadamo da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti ovdje, na promociji jednog sasvim drugačijeg žanra“, rekla je Vila.

Dio ove večeri bila su i umjetnička djela Vere Karan i Miroslava Stakića.

Iz prijedorske biblioteke pozvali su građane da 24. maja dođu u Pozorište Prijedor, gdje će biti promovisan novi roman Jelen Bačić Alimpić pod nazivom „Kletva“. Već sutradan, 25. maja, biće održani „Majski susreti pjesnika“.

Z. J.

PrethodniKATARINA MILOSAVLJEVIĆ I JAN KOKALJ POBJEDNICI 27. MEĐUNARODNE ULIČNE TRKE
SlijedećiDANAS VRLO TOPLO, POPODNE NAOBLAČENJE