Prvi rok fest “Kozara u srcu” počeće večeras koncertom prijedorske grupe “Tatu” na stadionu na Benkovcu u Nacionalnom parku “Kozara”, a potom će nastupiti “Atomsko sklonište”, “Kerber” i “Osvajači”.
Vođa grupe “Atomsko sklonište” Bruno Langer rekao je da će večerašnji koncert biti prilika da zajedno sa publikom proslave 40 godina rada.

“Dobrodošlicu svima želi rokenrol, najveća svjetska sila. Mi rokeri prenosimo pozitivnu energiju i pozivam sve ljude da nam se tokom dva dana priključe na ovoj manifestaciji”, istakao je Langer.

Vođa grupe “Kerber” Goran Šepa Gale naglasio je da je ovo veliki muzički događaj i pozvao sve ljubitelje roka da im se pridruže. Vođa “Osvajača” Zvonko Pantović Čipi rekao je da grupa dolazi u punom sastavu i da će izvesti sve njihove pjesme koje ljudi vole.

Nastup grupe “Tatu”, svojevremenog pobjednika “Zaječarske gitarijade”, počeće večeras u 20.00 časova, a u isto vrijeme sutra na Benkovcu će nastupiti “Bijelo dugme”. Cijena ulaznice za prvo veče je 10 KM, za drugo 15 KM, a jedinstvena karta za obje festivalske večeri je 20 KM.

Dražen Vrhovac, direktor “Fantazi produkcije”, organizatora ovog događaja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će kapije sportsko-rekreativnog centra na Benkovcu danas i sutra biti otvorene od 17.00 časova, a ulaznice se mogu kupiti i na ulasku na stadion.

Prevoz autobusima organizovan je iz Banjaluke, Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Oštre Luke, Laktaša i Omarske, a za privatna vozila obezbijeđeno je 15.000 parking mjesta i ulaz u Nacionalni park neće biti naplaćivan.

Manifestacija se realizuje uz podršku predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, grada Prijedora, te brojnih partnera i sponzora.

izvor: Srna

PrethodniSUTRA „ZLATNE   RUKE   POTKOZARJA“
SlijedećiZBOG NEVREMENA OTKAZANO PRVO VEČE ROK FESTIVALA „KOZARA U SRCU“