-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

VEČERAS POČINJE “ŠA FEST”

Najnovije vijesti

U Prijedoru večeras počinje “ŠA fest”, a ovaj muzički događaj biće otvoren “ŠA ulicom”, u okviru koje će posjetioci moći da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkom i zabavnom sadržaju. Pažnju publike posebno će privući popularna stand up komedija “Đurolgija”, koju će posjetioci moći da pogledaju večeras od 21 čas na Trgu Majora Zorana Karlice, najavila je Nataša Krudža, portparol “ŠA festa”.

-Sutra nas na teatar stejdžu već od 19 časova očekuje druženje sa kreativcima iz Kreativnog centra “Jakša” i kratka predstava lutkarske sekcije Osnovne škole “Desanka Maksimović”. Nakon toga, u 20.45 časova, na scenu izlaze naši prijatelji iz banjalučkog pozorišta “Jazavac” sa predstavom “Celo telo, tu me boli”. Na Malom trgu, večeras od 22.00 časa očekuje nas muzički program – dodala je ona.

Ljubitelji likovne umjetnosti imaće priliku da pogledaju izložbu radova Mikšinih kolega sa klase. Radovi su nastali na “ŠA likovnoj koloniji”, a obogatiće fundus “Dalibor Popović Mikša”, kaže Miroslav Stakić, predstavnik pomenute kolonije.

-Sva ova priča i sav ovaj koncept podiže nivo kulturne svijesti i postavlja je na pravo mjesto  – smatra Stakić.

Petak i subota, 9. i 10. avgust rezervisani su za muzički dio programa, kada će u Ljetnoj bašti nastupiti poznata muzička regionalna imena. Bojan Slačala, frontmen grupe “Stuttgart Online” tvrdi da mu je zadovoljstvo nastupati na Festivalu, koji je posvećen preminulom prijedorskom umjetniku, Daliboru Popoviću Mikši.

-Izuzetno mi je drago što  je ovo drugo izdanje i čini mi se da je to neki početak i da će sve ovo rasti još više – dodao je on.

Koncerti u petak počinju od 21 čas, a u subotu od 20.30 časova. Za after parti pobrinuće se di džejevi. Vidimo se na “ŠA fest-u”!

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!