11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

VEČERAS SVEČANO OTVARANJE “KNJIŽEVNIH SUSRETA NA KOZARI”

Najnovije vijesti

“Književni susreti na Kozari” nastavljaju se večeras u Pozorištu Prijedor, u 20 časova, kada će ova manifestacija biti zvanično otvorena, a banjalučkom književniku Zoranu Kostiću uručena  Nagrada “Skender Kulenović” za knjigu “Tače pečat”.
Na ovoj svečanosti nastupiće pjesnici: Tatjana Bijelić, Milovan Marčetić, Mošo Odalović, Stevan Tontić, Miroslav Maksimović, Ranko Pavlović, Matija Bećković i Dara Sekulić.
U programu učestvuju glumice Biljana Đurović i Jelena Gavrilović. U holu Pozorišta Prijedor biće postavljena izložba o Petru Kočiću u organizaciji Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”. Poetski čas biće održan sutra na Mrakovici, u 12.00 časova. Prethodiće mu polaganje vijenaca kod biste Skendera Kulenovića. Za građane će biti organizovan besplatan prevoz ispred SD “Mladost” u 10.00 časova.

Zatvaranje “Književnih susreta na Kozari” je na Večeri laureata, pod nazivom “Pjesnik sa pjesnikom” sutra u 20.00 časova.

Organizator i generalni pokrovitelj Susreta je Grad Prijedor, saorganizatori su Grad Banjaluka i opštine Laktaši, Srbac, Gradiška, Kostajnica, Novi Grad i Kozarska Dubica, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a sponzor Kompanija “Arselor Mital” Prijedor.

M.Stegić