Druga Balkanska izložba sitnih životinja, 16. Republička izložba sitnih životinja i 40. jubilarna Međugradska izložba sitnih životinja „Prijedor 2019“, biće održane u SD „Mladost“, od 22. do 24. novembra. Ovo je danas najavljeno iz Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora koje izložbu i organizuje povodom četiri decenije postojanja i rada. 

Mladen Goronjić, predsjednik Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“, kaže da se očekuje preko 40 izlagača iz desetak zemalja. Katalog nije zaključen, prijave stižu svakog trenutka. Za sada, kako kaže Goronjić, ima oko 900 golubova, preko 400 primjeraka ukrasne živine, oko 300 ptica, manji broj kunića…

-Posebno zanimljive biće i tri specijalizovane izložbe. Patuljaste kokinkine, napopularnije rase živine na svijetu i kod nas, potom sisaškog prevrtača, goluba koji je jedan od najrasprostranjenijih na našim prostorima  i specijalizovana izložba komaromskog goluba atraktivnog izgleda – kaže Goronjić. I ova izložba biće takmičarskog karaktera. Eksponate će ocjenjivati domaće sudije i jedan sudija iz Mađarske, koji će suditi na specijalnoj izložbi kokinkina. Najljepši primjerak izložbe dobiće zlatni prsten, poklon prijatelja “Goluba” iz Njemačke. 

Generalni pokrovitelj ove izložbe je Grad Prijedor, a podršku su dobili i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave u Vladi RS. Ulaz za odrasle košta dvije, a za djecu jednu marku.

M.Z.

PrethodniODRŽANO 10. OKUPLJANJE KRUPLJANA
SlijedećiSPORTSKI REKVIZITI ZA SREDNJE ŠKOLE