Jutros je svečano otvoren „Bijeli turnir“, kojim Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ obilježava 85. godina postojanja i rada. Turnir je jedinstven po tome što su svi učesnici obučeni u bijelo i što se igra drvenim reketovima, kako je rađeno i 1932. kad je dr Mladen Stojanović, sa grupom zaljubljenik u bijeli sport,  osnovao klub koji danas nosi njegovo ime.

 

Na otvaranju turnira prisutnima se obratila Lejla Rešić ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, koja je i predsjednik Upravnog odbora TK “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović, te Milenko Đaković gradonačelnik Prijedora.

–  Na ovaj način pokušavamo da odamo poštovanje počecima i prvim ljudima koji su donijeli tenis u Prijedor i danas igramo u bijelom i drvenim reketima kako se nekad igrao tenis. Ovo je potpuno retro priča i jedini smo u BiH koji ovako nešto pokušavamo da praktikujemo navela je Rešićeva.

Gradonačelnik  Đaković rekao je da „Bijeli turnir“ vraća lijepa sjećanja na vremena kada se  počinjalo sa ozbiljnom teniskom pričom u Prijedoru. Učešće na drugom po redu „Bijelom turniru“ uzelo je oko 60 teniser i teniserki, a pored domaćih tenisera tu su i gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Igra se u parovima, a oni najuspješniji biće nagrađeni večeras u 20 časova, kada će turnir biti zatvoren, nakon čega će uslijediti druženje i koktel parti.

Z.J.

Foto: Giga

PrethodniSVEČANO OTVORENI 45. KNJIŽEVNI SUSRETI NA KOZARI (FOTO)
SlijedećiPOETSKI ČAS NA KOZARI OKUPIO PISCE I UČENIKE (FOTO)