21.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

VESELINKA ĐAKOVIĆ NA ČELU AKTIVA ŽENA UJEDINJENE SRPSKE

Najnovije vijesti

U Prijedoru je održana druga izborna Skupština Aktiva žena Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, na kojoj je za predsjednicu Aktiva izabrana Veselinka Đaković.

– S obzirom da je naredna godina izborna, nadam se da ćemo raditi mnogo aktivnije i privući veliki broj žena u našu stranku. Cilj nam je njihovo političko opismenjavanje, kako bi žene što više participirale u političkom životu države i ovog grada. S tim u vezi, organizovaćemo brojne edukacije i radionice, da one aktivno učestvuju i doprinesu što boljem izbornom rezultatu, te promociji žena i Ujedinjene Srpske. Stranka je dosta mlada, kadar takođe, pa se nadam da ćemo mi, svojom energijom, poslati dobru poruku građanima da nam priđu – poručila je Đakovićeva.

Izbornoj skupštini u Prijedoru prisustvovala je predsjednica Aktiva žena Ujedinjene Srpske Mirela Kajkut-Zeljković.

– Došla sam da podržim izbornu Skupštinu te da sa našim damama prodiskutujem o budućim planovima i aktivnostima, svjesni činjenice da nas već u sledećoj godini očekuju lokalni izbori i veliki posao – rekla je Kajkut-Zeljkovićeva. Ona je podsjetila da je prva konstitutivna sjednica prijedorskog Aktiva održana nakon osnivanja Stranke te da je, kako je rekla, tadašnje rukovodstvo odradilo izvanredan posao u proteklom periodu.

– Međutim, Ujedinjena Srpska je krenula u kompletan proces reizbora svih stranačkih organa, pa tako i aktiva žena širom Republike Srpske – zaključila je Mirela Kajkut-Zeljković.

Nenad Mejakić, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Prijedor, rekao je da su žene u politici slabo zastupljene i da im je namjera da to promijene.

– Ujedinjena Srpska to i radi, nije riječ o praznoj priči. Neki od naših najvećih stranačkih funkcionera su upravo žene – pojašnjava Mejakić.

Trenutno u Aktivu žena US Prijedor imaju 28 aktivnih članica, s tim da očekuju da će uskoro taj broj biti mnogo veći. Za naredni period najavljene su radionice i predavanja iz oblasti porodice, omladine i medicine. Neke od prvih tema biće posvećene obilježavanju svjetskih dana borbe protiv osteoporoze i dijabetesa.

D. S.