22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

VETERANI OFK „PRIJEDOR“ PRISJETILI SE SLAVNIH DANA (video)

Najnovije vijesti

Pola vijeka je prošlo od 1969. godine, i čuvenog dvomeča OFK „Prijedor“ sa NK „Jedinstvo“ iz Zagreba. Obe ekipe su se nadmetale za mjesto u drugoj jugoslovenskoj ligi. Nažalost, Zagrepčani su to mjesto uzeli. Ali sjećanje na ovo razigravanje i dalje traje. Tako su se danas, na Gradskom stadionu,  okupili veterani „Prijedora“, koji su odigrali tu utakmicu. Među njima i Milan Kovačević, koji je poručio da je ovo ujedno i njihov način da obilježe jedan viejk igramnja fudbala u Prijedoru. Dan je ovo kad se sjećaju igrača koji više nisu živi, ali i da sjete jednog drugačijeg fudbalskog vremena.  – Obišli smo i grobove naših preminulih saigrača. Ostalo je nas šest, i nastojaćemo da pazimo tu tradiciju, i ako bog da, doživimo više od 50. godišnjice – rekao je Kovačević.

Sve je dobro počelo, prisjeća se susreta tadašnji zamjenik kapitena „Prijedora“ Fuad Šeremet. Prvo poluvrijeme prve utakmice u Zagrebu vodili su 3:0. A onda preokret, 4:3 za domaće.Revanš u Prijedoru završio je 1:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Šeremet kaže da se zarekao da neće više igrati fudbal ako ne uđu u Drugu ligu. To je i ispunio, ali ipak kaže da je su to bile utakmice za pamćenje. – Bila je to zaista velika utakmica. Mislim da je bila među boljim utakmicama tog vremena, a igrali su najbolji igrači koje je Prijedor tad imao – kaže Šeremet.

A na Gradskom stadionu prijedorske fudbalske legende pogledale su i trening prvotimaca „Rudar Prijedora“, na kojima je zadatak da ispišu nove stranice istorije sporta u gradu na Sani.

Z.J.