(VIDEO) ODRŽAN KONCERT KUD-a „ŠARENICA“

0
107

Kulturno umjetničko društvo “Šarenica” u Trnopolju je organizovalo koncert folklora  pod nazivom “Ruku pod ruku sa prijateljima”. Prijatelji su došli iz Banjaluke, Kotor Varoši, Oštre Luke i Busnova, a u programu su učestvovali i najmlađi folkloraši. U “Šarenici” kažu da se ovakvim koncertima čuva tradicija. “Zamišljeno je da se skupimo godišnje jednom i održimo godišnji koncert da bude našeg ansambla. Dosad nismo imali uslove da ga negdje uopšte spremimo i održimo. Evo našli smo sad, naša sekcija u Tnopolji ima ovakav adekvatan dom, gdje možemo da primimo naše  drage goste i  da zajedno sa njima održimo koncert. Smisao i cijela priča koncerta jeste da očuvamo tradiciju naših naroda i da na jednom mjestu skupimo tu djecu na kojima jeste podmladak i cijela priča koja teče”, istakla je Milana Lukić, umjetnički rukovodilac “Šarenice”

U Folklornom ansamblu “Kotor Varoš” kažu da je Uvijek  dobra atmosfera i lijepo druženje na ovakvim koncertima  i dodaju da je folklor način da se pored fizičkog zdravlja i opuštanja, sačuva tradicija. “Folklor je zdravo vježbati, a i korisno je za  očuvanje tradicije, kulture i običaja i svega što to obuhvata. Za mlade, a takođe i za stariju populaciju”, kaže član ovog ansambla Danijela Đukić.

Sanela Žigić izKulturno umjetničkom društvu “Dragočaj” iz Banjaluke smatraj da je  u manjim sredinama važno održavati ovakve manifestacije kako bi omladina predstavila svoj rad i poslala poruku vršnjacima da se pridruže.

Domaćin i organizator folklornog koncerta, KUD “Šarenica” radi od 2013. godine i ima  sekcije u Garevcima, Rasavcima, Orlovcima i Trnopolju.

                                                                                                Z.S.