18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

VIJENCI I SVIJEĆE U POMEN NA POGINULE POLICAJCE

Najnovije vijesti

U sjedištu Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor danas su prislužene svijeće i položeni vijenci ispred spomen-ploča sa imenima prijedorskih policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

img_0013
Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić čestitao je krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila svim pripadnicima Centra i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa željom da svog zaštitnika vječno proslavljaju u miru, dobrom zdravlju i dobrom raspoloženju.

Dalibor Ivanić
Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor

“Danas smo protokol započeli važnom stvari, a to je sjećanje na poginule pripadnike CJB Prijedor i Sedmog odreda specijalne brigade policije koji su svoje živote položili u temelje Republike Srpske”, rekao je Ivanić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je današnjem događaju prethodio turnir u malom fudbalu u kojem je učestvovalo 10 ekipa iz sastava CJB Prijedor, a titulu pobjednika i pehar odnijela je Policijska stanica Novi Grad.

“Prije par dana organizovali smo posjetu osnovaca policijskoj stanici. Upoznali su se sa našom opremom i razgovarali smo o osnovnim segmentima za bezbjedno učešće djece u saobraćaju”, rekao je Ivanić.
img_0016
Slavski obred danas je služio protojerej stavrofor Mladen Majkić.
img_0001
U odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 44 pripadnika policije iz Prijedora, među kojima je 37 bilo pod direktnom komandom ovdašnje službe javne bezbjednosti, te sedam pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije.

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga

img_9999 img_9998 img_9996 img_9992  img_0017img_0019 img_0015img_0020