10.8 C
Prijedor
Subota, 2 Marta, 2024

VIKEND U PRIJEDORU BIĆE U ZNAKU IZVIĐAČA

Najnovije vijesti

Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor organizovaće od 10. do 12. novembra tradicionalni izviđački višeboj “Kozara 2017”, a očekuje se oko 350 učesnika.
Ova manifestacija održava se uz podršku grada Prijedora i američke Ambasade u BiH.

Starješina prijedorskog Odreda izviđača Ernest Badnjević rekao je da je svečanost otvaranja planirana za subotu, 11. novembar, u 10.00 časova na platou Javne ustanove “Centar Sunce”.

Izviđački višeboj “Kozara” je tradicionalna aktivnost Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor. Prvi put je organizovan 1978. godine na Kozari kao pokušaj da se napravi elitno topografsko takmičenje, a okupljao je ekipe izviđačkih odreda sa prostora cijele SFRJ.

Ponovo je oživljen i organizovan 2003. godine, kada je okupio 11 ekipa sa prostora Republike Srpske, a 2004. godine 17 ekipa sa prostora cijele BiH.

Već nekoliko godina zaredom, grad Prijedor podržava organizaciju i realizaciju ovog tradicionalnog izviđačkog takmičenja, a ove godine svoj doprinos organizaciji dalo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Na ovogodišnjem višeboju “Kozara 2017” očekuje se učešće ekipa izviđačkih odreda iz Temerina, Niša, Prijepolja, Zenice, Rakovice-Sarajeva, Brčkog, Broda, Beograda, Banovića, Konjica, Vareša, Tešnja, Nemile, Visokog i Kozarske Dubice, te ekipe prijedorskih osnovnih škola, udruženja iz Sanskog Mosta i kulturno-umjetničkog društva “Saničani”.

Srna