Srpsko pjevačko društvo “Vila” iz Prijedora večeras je proslavilo krsnu slavu – Mitrovdan.
Predsjednik “Vile” Ranko Maletić rekao je da je krsno ime koje je zaštitnik “Vile” obilježavano od njenog postanka pa do Drugog svjetskog rata, a obnovljeno je prije dvadesetak godina.

Dirigent hora Aljoša Novaković rekao je novinarima da za dvadesetak horista koliko ih sada ima “Vila” predstoji rad, ali da su tu i veliki planovi da hor iduće godine nastupi na nekom od prestižnih evropskih takmičenja.

“Osvojili smo gran-pri u Ohridu gdje smo bili najbolji među 22 hora, a onda je uslijedila smjena generacija i preformulacija u ženski hor koji se veoma brzo uvježbao i za samo dva mjeseca počeo da izvodi liturgiju u našem hramu i da ima zakazane nastupe. To što je ovo sada ženski hor samo je podstrek da se radi i dostignu domeni prethodnih generacija ranije mješovitog hora”, naglasio je Novaković.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je prisustvovao proslavi, rekao je da je “Vila” jedno od najstarijih pjevačkih društava ne samo na prostoru grada Prijedora, već i šire, te svim članovima poželio dugo trajanje i osvajanje priznanja širom svijeta.

Srna

PrethodniPAVIĆ: VLADAJUĆA KOALICIJA JAKA, UPRKOS POKUŠAJIMA DESTABLIZACIJE (VIDEO)
SlijedećiŠESTI PORAZ RUKOMETAŠICA “MIRE”