U Prijedoru je organizovano književno veče pod nazivom „Ljubav je velika tajna“ na kojem je stihove govorila prijedorska pjesnikinja s beogradskom adresom, Violeta Božović.

– Nema boljeg povoda nego ovog, da promovišemo poeziju ljubavi. Zato i s razlogom naziv večeri, jer ljubav, kao i život, velika su tajna. To je naslov jedne od mojih prethodnih knjiga, a u pripremi je i nova knjiga „Djevojka s pjesmom u pustinji“. Nadam se da ćemo je za dva do tri mjeseca promovisati, a nakon toga predstaviti prijedorskoj publici – najavila je Božovićeva.

Ona je javnosti poznata i po uspjehu koji je ostvarila u protekle dvije godine na Svjetskom šampionatu poezije u Rumuniji gdje je 2018. godine, u konkurenciji 35 zemalja, osvojila prvo mjesto, a prošle, prvi put u istoriji ovog šampionata, i književnog Oskara. Violeta Božović je član Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika Crne Gore i Matice Srpske i obavlja funkciju predsjednika Udruženja pisaca RS i dijaspore Prijedor. Najavila je da će u Prijedoru uskoro organizovati još jedno književno veče na kojem će izložiti svjetske nagrade koje je kao pisac osvojila u Rumuniji. Profesor Mladen Vučkovac, zamjenik predsjednika Udruženja pisaca RS i dijaspore Prijedor, rekao je da je Prijedor počastvovan što priređuje ovakav jedan događaj posvećen ljubavi.

– Ljubav je nešto najvažnije na svijetu, a ovdje je i laureat pobjednik Svjetskog šampionata poezije. Nismo ni sanjali da bi se moglo dogoditi da jedna Prijedorčanka učestvuje na tom šampionatu i još osvoji prvo mjesto.To je izuzetna čast za Prijedor, grad koji je poznat po sjajnim slikarima, književnicima, muzičarima… – rekao je Vučkovac.

Organizator književne večeri povodom Dana zaljubljenih bilo je Udruženje pisaca RS i dijaspore Prijedor, a pokrovitelj Grad Prijedor.

M. Z.

PrethodniKULTURA GOVORA NA NISKOM NIVOU (video)
SlijedećiMANJI BROJ KRAĐA I TEŠKIH KRAĐA (video)