VIRUS POTVRĐEN KOD JOŠ 19 OSOBA

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 617 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 19 osoba u RS.

“Riječ je o tri žene i 16 muškaraca. Jedna žena je srednje životne dobi, dok su dvije starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, devet srednje i četiri starije životne dobi”, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.  

Kako se dodaje u saopštenju, prema mjestu prebivališta, po četiri osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banjaluke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine. 

“Petnaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona. 

(Nezavisne)

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!