Kod još jedne osobe iz Prijedora potvrđen je virus korona. Riječ je o tridesetosmogodišnjoj ženi, zaposlenoj u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

– Radi se o zdravstvenom radniku koji samo živi u Prijedoru, a vjerovatno je zaražena na radnom mjestu u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci. Već su izolovani oni koji su bili s njom u kontaktu – rekao je komandant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, Milenko Đaković.

U Prijedoru je trenutno četvoro oboljelih od COVID-a 19. Dvije osobe su u izolaciji u Bolnici “Dr Mladen Stojanović”. Jedna je pozitivna na virus, a za drugu se čekaju rezultati testiranja.

– Pod zdravstvenim nadzorom je 125 osoba, od kojih je 104 u kućnoj izolaciji, a 20 lica je u karantinu. Imamo 1.129 lica koja su izašla iz nadzora – istakao je Đaković.

S obzirom da su pred nama vaskršnji praznici, Đaković je apelovao na građane da poštuju mjere zabrane kretanja, te da Vaskrs proslave u krugu porodice. To je, kako kaže, jedini način da izbjegnemo širenje virusa. On je svim pravoslavnim vjernicima čestitao predstojeći praznik.

B. D.

PrethodniPODJELA SJETVENIH PAKETA (video)
SlijedećiPOLICIJA POZVALA GRAĐANE DA POŠTUJU NALOŽENE MJERE (video)

1 COMMENT

  1. Dobro žen je zaražena sa kovid 19 virusim, al ne objavljujete medicinskog tehničara iz kombija hitne pomoći koji je iz Doma zdravlja u Prijedoru. Imam tačne informacije da je pregledan i da ima koronu al Đaković o tome verovatno ni obavešten. Šta je sa njim? Zašto to ne ide u medije??? Hajde gospođo Dubravka koja me napadate, proverite to, vi ste ekspert iz karantene…