12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

VIŠE OD 850.000 KM U PROJEKTIMA U SEKTORU DRUŠTVENIH DJELATNOSTI

Najnovije vijesti

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” u sektoru društvenih djelatnosti realizovala je u posljednje vrijeme projekte čija je vrijednost veća od 425.000 KM, a u implementaciji su projekti vrijednosti iznad 435.000 KM, rekla je Sanja Karanović iz ove Agencije.
Karanovićeva je navela da projektni tim za društvene djelatnosti Agencije ne dijeli projekte prema vrijednosti niti na male i velike.

“Svaki je posao zahtjevan i važno je da projekat daje doprinos razvoju lokalne zajednice”, rekla je Karanovićeva.

Najvažniji rezultati sedam projekata formalnog i dva projekta neformalnog obrazovanja u Prijedoru i Kozarskoj Dubici sa 31 partnerom i donatorom su 21 akreditovani program za obrazovanje odraslih i izrada populacione politike i akcionog plana, a njima je obuhvaćeno 260 institucija, škola, lokalnih uprava i preduzeća.

“Vrijednost ulaganja u lokalne zajednice je 519.277 KM, a u lokalna preduzeća 126.610 KM”, navela je Karanovićeva.

Osim u prijedorskoj regiji, Agencija “PREDA-PD” realizovala je i tri projekta u oblastima pitanja mladih i socijalna politika u Unsko-sanskom kantonu i u Tešnju sa osam partnera i donatora, gdje su rezultati od posebnog značaja takmičenje u programiranju Lego robota i sajam inovacija.

“Obuhvaćene su 252 škole, institucije, lokalne uprave i preduzeća, a vrijednost ulaganja u škole je 392.667 KM”, dodala je Karanovićeva.

izvor: Srna

foto: Giga