Treće večeri 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“, na sceni naši prijatelji iz Banja Luke. Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu „Naši dani“, po tekstu Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića.

To je priča o današnjoj realnosti, obrazovanima koji odlaze, “uspješnim menadžerima” koji putem stranke, od upravnika gradskog groblja dođu do funkcije direktora pozorišta, a nakon toga i do ministra kulture.Toliko smiješno, a još više žalosno, jer to je priznaćete, slika naših dana. I ne čudi što se za ovu predstavu uvijek traži karta više. Prvo nas nasmije, a ona natjera da se zapitamo.

Voditelj Okruglog stola Lilijana Ivanović za ovu predstavu je rekla da je toliko realna i aktuelna, te da je svako od nas doživio neke od situacija koje smo imali priliku da pogledamo u predstavi.

U okviru pratećeg programa, predstavljena je knjiga Milana Špičeka, pod nazivom “Kuvani glumci”. Zanimljivo je to da sve što je između korica ove knjige pripada jednoj posebnoj profesiji: glumcu. Recepte za ovu knjigu autoru su slali naši najpoznatiji glumci i glumice, a on je zauzvrat skuvao njihove portrete.

Večeras prava poslastica za ljubitelje pozorišne umjetnosti. U okviru pratećeg programa, Sloboda Mićalović će se od 18.00 časova, družiti sa prijedorskom publikom, a ulaz je besplatan. Od 20.00 časova Sloboda će igrati predstavu “Frenki i Džoni” sa svojim kolegom Igorom Đorđevićem.

Vidimo se i večeras u Pozorištu Prijedor!

M.Šodić

 

 

 

PrethodniU DNS PRIMLJENO 70 NOVIH ČLANOVA
SlijedećiODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA AKTIVA ŽENA DEMOS-a