18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

Višeminutni aplauz za predstavu „Naši dani“

Najnovije vijesti

Treće večeri 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“, na sceni naši prijatelji iz Banja Luke. Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu „Naši dani“, po tekstu Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića.

To je priča o današnjoj realnosti, obrazovanima koji odlaze, “uspješnim menadžerima” koji putem stranke, od upravnika gradskog groblja dođu do funkcije direktora pozorišta, a nakon toga i do ministra kulture.Toliko smiješno, a još više žalosno, jer to je priznaćete, slika naših dana. I ne čudi što se za ovu predstavu uvijek traži karta više. Prvo nas nasmije, a ona natjera da se zapitamo.

Voditelj Okruglog stola Lilijana Ivanović za ovu predstavu je rekla da je toliko realna i aktuelna, te da je svako od nas doživio neke od situacija koje smo imali priliku da pogledamo u predstavi.

U okviru pratećeg programa, predstavljena je knjiga Milana Špičeka, pod nazivom “Kuvani glumci”. Zanimljivo je to da sve što je između korica ove knjige pripada jednoj posebnoj profesiji: glumcu. Recepte za ovu knjigu autoru su slali naši najpoznatiji glumci i glumice, a on je zauzvrat skuvao njihove portrete.

Večeras prava poslastica za ljubitelje pozorišne umjetnosti. U okviru pratećeg programa, Sloboda Mićalović će se od 18.00 časova, družiti sa prijedorskom publikom, a ulaz je besplatan. Od 20.00 časova Sloboda će igrati predstavu “Frenki i Džoni” sa svojim kolegom Igorom Đorđevićem.

Vidimo se i večeras u Pozorištu Prijedor!

M.Šodić