Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim građanima Dan Republike Srpske, uz ocijenu da Srpska danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u svojoj istoriji.
“Proslavljajući Dan Republike odajemo počast i izražavamo zahvalnost svima koji su učestvovali u njenom stvaranju i koji su položili svoje živote da bi mi danas živjeli u miru i slobodi”, poručio je Višković.

Prema njegovim riječima, danas se obilježava jedan od najvažnijih datuma u istoriji Srpske, rođendan Republike Srpske, koja je garancija opstanka i očuvanja slobode, tradicije i identiteta srpskog naroda na ovim prostorima.

Višković je istakao da žrtva svih onih koji su položili živote za Srpsku obavezuje na čuvanje Republike Srpske, da se dalje izgrađuje i razvija i da se u tom duhu odgajaju generacije koje dolaze.

“Uvjeren sam da će mlade generacije nastaviti da čuvaju Republiku Srpsku kako bi bila još bolja i uspješnija i dobro mjesto za život svih njenih građana”, poručio je Višković.

On je dodao da Srpska, proslavljajući Dan Republike, šalje poruku mira, ljubavi i zajedničkog života u BiH.

“Ponosan sam na Republiku Srpsku i njene institucije, jer su u uslovima pandemije virusa korona, kao i drugih nedaća s kojima smo bili suočeni u prethodnim vremenima, kvalitetno odgovorile na sve izazove i svojim odgovornim djelovanjem značajno pomogle u zaštiti života i zdravlja građana i očuvanju naše ekonomije”, naglasio je Višković.

On je izrazio uvjerenje da će Republika Srpska, u vremenu koje predstoji, nastaviti da jača ekonomski, te istakao da je dužnost svih da predano rade na njenom razvoju i prosperitetu.

“Radujmo se Danu Republike Srpske, slavimo ga sa ponosom i jačajmo Repubiku Srpsku, jer je Republika Srpska garant našeg opstanka, života i prosperiteta na ovim prostorima”, navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Radovana Viškovića.

SRNA