Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

VISOK PROCENAT NAPLATE USLUGA

NAJNOVIJE VIJESTI

Preduzeće “Komunalne usluge” Prijedor prošle godine je ostvarilo 96 odsto naplate svojih usluga u društvenom sektoru, a po 86 odsto u zanatskom sektoru i u domaćinstvima.
Preduzeće u većinskom vlasništvu grada Prijedora ostvarilo je u poslovnoj 2016. godini 4.200.917 KM prihoda, 4.188.971 KM rashoda i 11.946 KM dobiti.

U nabavku opreme lani je uloženo 16.266 KM, a planirana zamjena popucalih cijevi na regionalnoj deponiji, vrijednosti 96.955 KM, nije realizovana zbog nedostatka investicionih sredstava.

“Za realizaciju ove investicije `Komunalne usluge` su aplicirale na javni poziv Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske, te se očekuje da će se ove aktivnosti realizovati tokom ove godine”, navodi se u izvještaju o poslovanju preduzeća za 2016. godinu.

Krajem 2016. godine potpisan je ugovor o isporuci novog kamiona “skanija” sa nadogradnjom za odvoz otpada od 16 metara kubnih, vrijednog 303.030 KM sa rokom isporuke od 179 dana, a za potrebe higijeničarske službe, uz pomoć grada Prijedora, nabavljena je puška za uspavljivanje životinja koja je u funkciji od početka ove godine.

Problemi sa kojima se preduzeće “Komunalne usluge” susreće su dotrajala mehanizacija, nedostatak investicionih sredstava za dalja ulaganja na gradskom groblju “Pašinac”, regionalnoj deponiji “Stara pruga – Kurevo” i upravno-poslovnoj zgradi, te nedovoljno razvijena ekološka svijest stanovništva u prigradskim i ruralnim naseljima što otežava pružanje usluga odvoza otpada.

izvor: Srna

foto: Ilustracija