Vlada Japana donirala novu opremu za bolnicu (video)

Zahvalјujući donaciji Vlade Japana u okviru projekta „Pomoć narodima u BiH“, prijedorska bolnica će naredne sedmice dobiti setove hirurških instrumenata za ginekologiju i hirurgiju.

Direktor Bolnice „Dr Mladen Stojanović”, Mirko Sovilј, rekao je da je ova zdravstvena ustanova dobila instrumente za hirurški rad u abdominalnoj i opštoj hirurgiji, ginekologiji i akušerstvu, aspiratore i infuzione pumpe koje obezbjeđuju sigurno doziranje određenih terapijskih procedura.

– Ovo je za nas veliki doprinos, jer ćemo obnoviti opremu koju smo do sada koristili duže nego što je to predviđeno. Riječ je o instrumentariju za ginekologiju i abdominalnu hirurgiju, a infozomati će omogućiti sigurnije  doziranje. Mi imamo određeni broj infozomata, ali nam je potrebno i više – rekao je Sovilј.

On je naglasio da je donacija u okviru projekta realizovanog 2014. i 2015. godine, kada je prijedorska bolnica, zahvalјujući Vladi Japana, značajno unaprijedila rad u gastroenterologiji.

– Tada smo dobili opremu vrijednu 330.000 maraka koja je uklјučivala endoskopski stub i opremu za gastroskopiju i kompjuterizovanu radiografiju. U radiologiji smo značajno unaprijedili funkcionisanje – dodao je Sovilј.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH.

I. P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!