-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

VLADINA DONACIJA CENTRU „SUNCE“

Najnovije vijesti

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić posjetili su danas Javnu ustanovu Centar “Sunce” u Prijedoru, kojoj su, tim povodom, uručili pakete didaktičkog materijala za rano učenje.


Radna posjeta ovoj obrazovnoj ustanovi, koja u osnovnoj i srednjoj školi okuplja više od 116 djece sa smetnjama u razvoju iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Oštre Luke i Kostajnice, osim radnog, imala je i donatorski karakter – izjavio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske

– Pošto je kraj školske godine i u ovoj školi i u ostale tri škole koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem djece koja imaju poteškoća u razvoju mislili smo da je to zgodna prilika da se pokaže šta ova djeca mogu i da im uruči po jedan komplet didaktičkog materijala, specijalno osmišljenog upravoza rad sa ovom djecom – rekao je Malešević na svečanosti u Centru “Sunce”, gdje je, uz prigodan program, priređena i izložba učeničkih radova.

Pakete didaktičkog materijala za rano učenje, prilagođenog za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju biće uručeni u još tri specijalizovane ustanove u Republici Srpskoj. Riječ je, kako je danas saopšteno u Prijedoru, o Centaru  “Zaštiti me” iz Banjaluke, Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz Dervente i banjalučkom Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora.

R.R.

foto: Giga