VODA UGROZILA 80 DOMAĆINSTAVA (VIDEO)

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković jutros je proglasio prvi stepen pripravnosti-stanje redovne odbrane od poplava nakon što je vodostaj Sane prešao kritičnu tačku od 420 centimetara. U Odsjeku Civilne zaštite grada Prijedora kažu da je 80 domaćinstava ugroženo izlijevanjem rijeke Sane iz korita čiji vodostaj ima tendenciju rasta.

Danas u popodnevnim satima vodostaj Sane iznosio je 435 centimetara, što je 15 centimetara iznad nivoa kritične tačke. Zbog topljenja snijega na slivnom području očekuje se dalji rast vode, što bi bilo zabrinjavajuće za veći broj naselja uz ovu rijeku. Dušan Vranješ, šef Odsjeka Civilne zaštite Prijedor, kaže da je trenutno vodom okruženo oko 80 domaćinstava u naseljima Tukovi, Raškovac i Brezičani, a voda je presjekla i put Prijedor – Bišćani.

Neprekidno 24 časa na terenu su i prijedorski vatrogasci koji prate stanje na poplavljenim područjima, ali i onim rizičnim. Nebojša Miljuš, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, pojasnio je da pritoke Sane – Gomjenica i Miloševica – nisu još uvijek na kritičnom nivou koji bi prijetio njihovom izlijevanju, a samim tim i ugrožavanju naselja kroz koja protiču.

P. Š.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!