0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

VODOSTAJ SANE OPADA

Najnovije vijesti

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru opada i jutros je iznosio 390 centimetara, a u padu su i nivoi Gomjenice, Miloševice i Puharske, saopšteno je iz gradskog Odsjeka civilne zaštite.
U velikoj mjeri su se povukle i površinske vode u zoni naselja Topolik, Gomjenica, Rakelići, Marićka i Omarska u kojima su, prema izvještajima sa terena, nastala znatna oštećenja na objektima putne infrastrukture.

Iz Odsjeka navode da su prestale padavine na slivnom području rijeke Sane, a s obzirom na povoljne vremenske prognoze očekuje se dalji trend pada svih vodostaja i potpuna normalizacija.

Odsjek civilne zaštite i dalje će kontinuirano pratiti situaciju i u slučaju potrebe predlagati gradonačelniku Prijedora preduzimanje potrebnih mjera.

U Prijedoru su juče proglašene mjere prvog stepena pripravnosti mjere odbrane od poplava koje i dalje ostaju na snazi. One obavezuju sve subjekte zadužene za zaštitu i spasavanje i javna preduzeća i ustanove na području Prijedora da preduzmu potrebne i planirane mjere zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara u ugroženim zonama.

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!