9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

„Vodovod“ Prijedor: Domaćinstva najveći dužnici (video)

Najnovije vijesti

Prijedorski „Vodovod“ proteklu godinu završio je pozitivnim poslovnim rezultatom. Ostvarena je dobit u iznosu od 7. 881 KM. Takođe, povećan je i procenat naplate usluga ovog preduzeća i iznosi 90.4 odsto, kaže Aleksandra Pašalić, izvršni direktor za ekonomske poslove.

– Još uvijek nismo zadovoljni procentom naplate iz kategorije domaćinstava, koji iznosi 86 odsto. Ovim putem pozivamo potrošače da dođu da se dogovorimo, jer nudimo razne mogućnosti  u vidu sporazuma ili reprograma, jer ove godine idemo u akciju isključenja potrošača koja imaju velika dugovanja – dodaje Pašalićeva.

Dugovanja prema „Vodovodu“ iznose 5.300.000 KM. Najveći dužnici su domaćinstva, koja ovom preduzeću duguju oko 3.000.000 KM. Takođe, jedan od najvećih dužnika je i Bolnica „Dr Mladen Stojanović“.

– Bolnica nam duguje oko 800.000 KM, ali u decembru smo postigli dogovor sa ovom ustanovom potpisali smo reprogram i oni otplaćuju svoja dugovanja – objasnila je Aleksandra Pašalić.

Ona  je istakla da je u 2018. godini ostvaren manji prihod u odnosu na 2017. godinu i to zbog odliva stanovništva. Dodala je da i „Vodovod“ ima dugovanja, a najveće, u iznosu od 5.000.000 KM, je prema „Elektrodistribuciji“.

B.D.