Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

VODOVODNA MREŽA I PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA PRIORITET

NAJNOVIJE VIJESTI

Mještanima Niševića na predizbornoj tribini predstavili su se kandidati Saveza nezavisnih socijademokrata za Skupštinu grada Prijedora. Drago Tadić, nosilac odborničke liste ove stranke poručio je da će se ova stranka zalagati da se na području Omarske, koje važi za poljoprivredni kraj, izgradi hladnjača, koja bi bila od velike koristi za proizvođače voća i povrća.

Kako kaže Tadić, bila bi to baza iz koje bi se vremenom mogli razviti i određeni kapaciteti za preradu. On se osvrnuo i na rudnik željezne rude u Omarskoj, koji bi po njegovom mišljenju trebao više da doprinese razvoju ovog mjesta. – Jedno od gorućih pitanja naroda koji živi u Omarskoj i okolnim selima jeste vodosnabdijevanje. Projekat koji bi trebao da riješi ovaj problem je vodovod Crno vrelo, u kojem učestvuju grad Prijedor i grad Banja Luka, i mi smo građane upoznali sa tim projektom – rekao je Tadić.

Među kandidatima SNSD-a koji su se obratili prisutnim građanima bila je i Borka Vrhovac iz susjedne Omarske, koja je poručila da će se, ukoliko uđe skupštinske klupe, zalagati za podršku seoskim sredinama, poboljđanje rada mjesnih zajednica i beplatan prevoz za učenike koji  putuju preko 4 km u školu. SNSD je pozvao građane da izađu na izbore i podrže kandidate ove stranke.

Z.J.