Pedesetak volontera Crvenog krsta Prijedor na usluzi su starijim Prijedorčanima, ali i onima koji trenutno borave u karantinu u Hotelu „Prijedor“. Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta,  kaže da ova organizacija ima obavezu da na terenu podijeli pakete hrane i higijene, prije svega licima starijim od 65 godina, koji žive sami bez svojih srodnika, a u stanju su socijalne potrebe.

–  To je zadatak koji je na samom početku dat Crvenom krstu. Da bi to realizovali na terenu, neophodni su volonteri – kaže Veselinović i dodaje da volonteri mlađi od 18 godina u prostorijama Crvenog krsta pakuju pakete koje će na terenu podijeliti njihove starije kolege. Pomažu i onima koji trenutno borave u karantinskom prostoru  u Hotelu „Prijedor“.

–  Zadatak naših volontera je da, pri dolasku bilo kojeg lica sa strane, podijele zaštitnu opremu, rukavice i maske i kasnije tokom dana obroke. Oni su tu cijeli dan, od jutra do 18 i 30 časova – kaže Veselinović.

Dražen Veselinović iz Službe za komunikacije, ljudske resurse i rad s mladima pri Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, kaže da kad  je riječ o podjeli paketa, usko sarađuju s Centrom za socijalni rad.

– Mi imamo evidenciju, a ljudi se javljuju, ako ništa drugo, telefonom i kažu nam kako žive te svoju adresu. Reagujemo u zavisnosti od situacije, nosi se već pripremljena pomoć – kaže Veselinović.

Telefon Crvenog krsta na koji građani mogu kontaktirati Volonterski servis ili da se jave da volontiraju je 052/231-621, a poruku mogu poslati i na FB stranicu ove organizacije. 

M. Z. 

PrethodniVrijeđao i fizički napao policijske službenike
SlijedećiU PRIJEDORU DVA NOVA SLUČAJA ZARAZE (video)