VOLONTERI CRVENOG KRSTA SVAKODNEVNO NA USLUZI GRAĐANIMA (video)

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor je od pojave korona virusa  veoma aktivna. Volonteri ove organizacije svakodnevno su na usluzi našim starijim i nemoćnim sugrađanima. Neki od njih su ovih dana na zadatku u Hotelu “Prijedor”, gdje se nalazi karantin.

Duško Krković zbog vanrednog stanja ne radi. Sada je volonter Crvenog krsta. Postao je dio ove humane porodice, jer želi da pomogne.

– Prijavio sam se u Crveni krst, kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna. Moj zadatak je da licima koji dolaze u karantin podijelim zaštitne maske i rukavice, kao i podjela obroka. Za sada nas ima dovoljno, ali ko je zainteresovan može da nam se pridruži – rekao je Krković.

Volonteri ove organizacije bili su i biće na usluzi svojoj zajednici, kad god je to potrebno, kaže Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor.

– Svakom zadatku pristupamo ozbiljno. Tako je i ovaj put. Potrudili smo se da volonteri budu što bolje obučeni za rad na terenu. Važno je naglasiti da volonteri moraju biti punoljetni. Naš prvi zadatak u ovoj situaciji bio je obilazak starijih i nemoćnih lica na području grada i dostava namirnica i ostalog, a sada samo angažovani u timovima u karantinu – dodao je Veselinović.

Ako želite da postanete volonter Crvenog krsta, javite se na broj telefona 052/ 216 – 251.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!