5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Volonterski dan izviđača

Najnovije vijesti

Izviđači iz Prijedora i Zenice, u okviru ”Volonterskog dana”, organizovali su radnu akciju u prostorijama IO ”Dr Mladen Stojanović”. Starješina izviđača, Ernest Badnjević, rekao je da je uređenje eksterijera dio mnogobrojnih aktivnosti u okviru projekta ”Savršeni svijet” koji zajedno sa Savezom izviđača grada Zenica realizuju od aprila 2017. godine.

-Ovo je peti u nizu projekat koji realizujemo u saradnji sa izviđačima iz Zenice koji finansira Ambasada SAD-a u BiH – rekao je Badnjević.

 

 

Kako bi izradili pristupne staze, stepenište i uredili zelene površine, iz Zenice je stiglo oko 30 izviđača koji su se pridružili Prijedorčanima.

Predsjednik Saveza izviđača grada Zenica, Edim Šarić, rekao je da je Američka ambasada, prije šest godina, prepoznala odgovornost i kvalitetan rad izviđača, kada je realizovan jedan od prvih projekata.

– Značajno nam pomažu, tako da djeca, koja nemaju mogućnosti za to, u okviru projekata koje realizujemo, kvalitetno provode vrijeme putujući, uživajući, realizujući planirane aktivnosti, a na ovaj način stiču i mnogobrojna prijateljstva – rekao je Šarić.

Interetnički mirovni kamp na Boračkom jezeru, ovog ljeta, sledeća je adresa na kojoj će izviđači iz gradova regiona boraviti deset dana.

I.P.