8.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Vozači motora najugroženiji u saobraćaju (video)

Najnovije vijesti

U cilju unapređenja bezbjednosti u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor danas je provela preventivnu akciju sa akcentom na pravilnu upotrebu zaštitne opreme prilikom učestvovanja u saobraćaju vozača motocikala i mopeda. Slavko Vrućinić, predsjednik Moto-kluba „Otpisani“, poručio je vozačima da koriste retrovizore, provjere mrtvi ugao, te da uključe pokazivače prilikom promjene smjera.

-Vozačima motora skrećemo pažnju da nose kacigu i drugu zaštitnu opremu. Nije cilj kažnjavanje, već čuvanje vozača od neželjenih nezgoda – poručio je Vrućinić.

Osim Policijske uprave i Moto-kluba „Otpisani“, u pomenutoj akciji učestvovalo je i Auto-moto društvo iz Prijedora. Mirko Brkić, sekretar Društva, kaže da je cilj akcije da se poveća bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito vozača dvotočkaša.

-Suština je da se ukaže na to da voze tehnički ispravne i registrovane motore, da koriste kacige, da brzinu prilagode uslovima na putu. Vozačima motornih vozila poručujemo da obrate pažnju na kretanje vozača motociklista i biciklista – rekao je on. U protekloj godini na području Prijedora nije zabilježen nijedan slučaj stradanja vozača motora. Uprkos tome, oni su i dalje jedna od najugroženijih kategorija, upozorava Goran Gavranović, zamjenik komandira za bezbjednost saobraćaja.

-Ukoliko dođe do nezgode, one se, uglavnom, ne završavaju samo sa materijalnom štetom, nego i sa povrijeđenim licima. Oni prilikom nezgode padaju sa motora, a samim padom dolazi do povređivanja – dodaje Gavranović. U akciji su učestvovali i članovi školskih saobraćajnih patrola. Prolaznicima je podijeljen promotivni materijal, a nakon toga upriličen je defile učesnika gradskim ulicama.

B. D.