3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

VOZAČI OPREZ, POČINJE ŠKOLSKA GODINA

Najnovije vijesti

Početak svake nove školsek godine mijenja kompletnu strukturu učesnika u saobraćaju. To podrazumijeva pojačane preventivne mjere kako bi školarci imali što bezbjednije uslove za dolazak u školu i povratak kući. O tpome je bilo govora na sastanku koji je Policijska uprava Prijedor organizovala sa predstvanicima osnovih i srednjih škola i Auto moto saveza. „Kada je u pitanju bezbjednost učenika u saobraćaju, mi svake godine potenciramo da se na neki način angažuju i dodatni policijski službenici na samom početku školske godine. Važno je da se djeca bbezbjedno kreću od kuće do škole i nazad i da bezbjedno koriste javni prevoz“, istakao je Zdtravko Budimir, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola.

Savjet za bezbjednost saobraćaja aktivan je učesnih svih aktivnosti vezanih za kvalitetno i neometano odvijanje saobraćaja na području grada. „I sa ovog sastanka želimo da pošaljemo poruku svim učesnicima u saobračaju da u narednim danima obrate pažnju, da povećaju opreznost, poštuju sve zakonske propise i da posebno budu pažljivi u zonama škola,  na koridorima kuda se kreću đaci od autobuskih stajališta do osnovnih i srednjih škola. Na taj način biće izbjegnute saobraćajne nesreće i moguće posljedice“, kaže sekretar Savjeta Mladen Kolundžija. 

Od 28. avgusta do 29. septembra MUP Republike Srpske organizuje akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“. U Policijskoj upravi Prijedor ističu da se u okviru ove akcije realizuje niz preventivnih aktivnosti, koje su dogovorene i na sastanku sa predstavnicima škola i Auto moto saveza. „Osim redovnih tekućih problema o kojima je bilo riječi na ovom sastanku, razgovarali smo se i o dinamici realizacije projekta školskog policajca. U prethodnom periodu imali smo određen broj policajaca koji je, u skladu sa planom i programom,  prošao obuku  za školskog policajca, koju je realizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Policijska uprava Prijedor realizovaće i druge preventivne aktivnsti, među kojima je i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, posebno u blizini škola“, istakla je Zvjezndana Alendarević, portparol Policijake uprave Prijedor.

Nova školska godina počinje u petak, 1. septembra. U prijedorskim osnovnim i srednjim školama kažu da je sve spremno za početak nove školske godine. Iz Policijske uprave upućuju apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da posebnu pažnju obrate na pješake u blizini škola.

                                                                                                            Z.S.