15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

VOZAČI OPREZ: POJAČANA KONTROLA VOZILA U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuje pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na području centara javne bezbjednosti Prijedor, Istočno Sarajevo i Zvornik do 12. marta, a vozači se pozivaju na maksimalan oprez u vožnji, naročito kada je riječ o poštovanju brzine kretanja vozila.
Predstavnici MUP-a Srpske kontrolisaće vozače uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.

“Pozivamo građane, vozače motornih vozila, na maksimalan oprez prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Mobilni radarski sistem prošle godine evidentirao je skoro 80.000 prekršaja na putevima u Republici Srpskoj koji se odnose na prekoračenje brzine kretanja, a rekordna brzina kretanja u naseljenom mjestu, gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na čas, izmjerena je 190 kilometara na čas.

Iz MUP-a podsjećaju da mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću.

“Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije. Moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti”, navodi se u saopštenju.

Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 24,7 odsto saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj prošle godine, odnosno 2.414 od 9.783 saobraćajne nezgode koliko ih je evidentirano u prošloj godini.

izvor: Srna

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!