Povodom obilježavanja Savindana mališani Dječijeg vrtića ,,Radost” su kroz recitaciju i igru prikazali sve ono što oni znaju o svojoj tradiciji, običajima i kulturi. Iz ovog vrtića ističu da im je drago što je obilježavanje Svetosavskih dana počelo baš u njihovoj ustanovi.

”Ovo je kod nas premijerno s obzirom da je to školska slava. Djeca koja ove godine kreću u školu su se pripremila i na svoj način  poslala pozdrav školskim drugarima da se vide iduće godine i da su oni spremni za nove izazove”, rekla je Gordana Lovrić, pomoćnik direktora Dječijeg vrtića ”Radost”.

Mališanima su danas u posjeti bili i predstavnici Gradske uprave, koji su pažljivo pratili sve ono što su oni pripremili.

”Prvi put započinjemo proslavu Svetosavskih dana ovdje u vrtiću i naročito mi je drago što je to tako. Vidjeli smo danas jednu zanimljivu priredbu i ja želim ovim putem da se zahvalim rukovodstvu vrtića i svim vaspitačima. Nadam se da će ovi naši mali sugrađani jednog dana postati pravi ljudi zahvaljujući upravo njihovim vaspitačima”, izjavio je Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora.

Sveti Sava u Prijedoru biće obilježen i brojnim drugim manifestacijama.

V.N.

PrethodniNAJBOLJI SPORTISTI NOVOG GRADA MATEJA DODIG I TAMARA TRBULIN
SlijedećiU AKCIJI “PRESRETAČ” SLOBODE LIŠENA DVA POLICIJSKA SLUŽBENIKA