-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

VRUĆINE RASTJERALE KUPCE (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Toplotni talas koji je pogodio naše kraje  život otežava svima. Izuzetak nisu ni prodavci na Gradskoj tržnici, kojima vrućine uništavaju voće i povrće, te smanjuju obim kupaca.

– Ovo je katastrofa. Roba brzo kalira, a temperatura ovdje ide preko 40 stepeni, pa nema ni kupaca – rekao je Zoran Kragulj, prodavac sa pijace na Pećanima.  Zbog toga se veći dio građana odlučuje  namirnice potraži u tržnim centrima, dok oni koji idu na pijacu  to obave u jutarnjim časovima. Prodavci dodaju da se ponavlja situacija od zimus, a to je da vremenski uslovi negativno utiču na njihov rad. Tad je problem bio snijeg i hladnoća, a sad ih muče visoke temperature i sunce. Toga su svjesni i u upravi Gradske tržnice. Nepovoljni vremenski uslovi jedan su od razloga zbog kojih je popunjenost kapaciteta na zelenoj pijaci oko30%.

– Mi se nadamo da će do zime nadstrešnice na Pećanima biti zatvorena, jer je provedena sva potrebna zakonska procedura, a napravljen je i projekat. Gradska skupština donijela je odluku da će iz kreditnog zaduženja izdvojiti 200.000 KM za potrebe tih radova – rekao Darko Zgonjanin, direktor Gradske tržnice u Prijedoru.

Z.J.

foto: Giga