15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ZA 307 MJESTA 581 KANDIDAT

Najnovije vijesti

Prošlog petka istekao je rok za predaju kandidatskih lista za članove savjeta u mjesnim zajednicama. Prema podacima iz Gradske izborne komisije, u 49 mjesnih zajednica bira se ukupno 307 članova savjeta. Broj članova savjeta u mjesnoj zajednici zavisi od broja registrovanih birača, tako da se broj kreće od pet do jedanaest. Nakon provjere kandidatskih lista, pristupiće se izradi i štampanju glasačkih listića. Na glasačkom listiću za svaku mjesnu zajednicu biće naveden broj članova savjeta, tako da će listići sa zaokruženim većim brojem biti nevažeći.

U predlaganju kandidata za savjete mjesnih zajednica učestovalo je sedam političkih partija, odnosno stranaka, 15 udruženja građana i 13 grupa građana. Imena kandidata na glasačkom listiću biće raspoređena po azbučnom redu. Ispred imena i prezimena kandidata biće redni broj, a iza će biti navedeno ko ga je predložio.

Glasanje za članove savjeta mjesnih zajednica biće obavljeno 19. marta na 59 glasačkih mjesta. Mjesne zajednice Prijedor Centar i Urije imaće po tri, a mjesne zajednice Omarska, Kozarac, Čirkin Polje, Donja Puharska, Kokin Grad i Gomjenica po dva biračka mjesta.

S. M.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!