U Prijedoru će sutra biti organizovana peta bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst u rijeci Sani, za koji će se nadmetati 55 plivača, što je do sada najveći broj prijavljenih kandidata.Protojerej-stavrofor Ranko Maletić rekao je Srni da će se na večerašnjoj molitvi od 17.00 časova u Crkvi Svete Trojice okupiti svi članovi Organizacionog odbora manifestacije i svi prijavljeni kandidati.

“Bogojavljenje je veliki pravoslavni praznik i želja je organizatora da ovaj događaj obilježimo dostojanstveno i kako dolikuje pravoslavnoj vjeri. Svi zainteresovani za sutrašnje plivanje u rijeci Sani potpisaće izjavu da plivaju na sopstvenu odgovornost”, rekao je Maletić.

On je potvrdio da će sutra, na Bogojavljenje, u 9.00 časova biti služena Sveta liturgija, u 11.00 počinje velika bogojavljenska litija ulicama Prijedora, dok je početak plivanja za Časni krst planiran u 12.00 časova.

Iz Organizacionog odbora najavljeno je da će u programu njegovanja bogojavljenskog običaja učestvovati i kulturno-umjetnička društva “Doktor Mladen Stojanović” i “Kozara”, sveštenici i predstavnici gradske uprave, a očekuje se i prisustvo velikog broja sugrađana.

Pokrovitelji događaja su Crkvena opština Prijedor i Gradska uprava Prijedor.

U prethodne četiri godine prvi je do Časnog krsta doplivao Danijel Drljača.

izvor: Srna

foto: Arhiva

PrethodniOBJAVLJENA LISTA NOVIH STIPENDISTA
SlijedećiSVETOSAVLJE: AKADEMIJA 26, BAL 27. JANUARA