4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

ZA ČASNI KRST PO ČETVRTI PUT    

Najnovije vijesti

Bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst u Prijedoru će 19. januara biti organizovano po četvrti put otkad je ova pravoslavna tradicija obnovljena, najavljeno je danas nakon sjednice organizacionog odbora. “Prijave se primaju na broj telefona 065 397 684 ili na e-mail igor1389@hotmail.com do večernje molitve 18. januara u Crkvi Svete Trojice.

PLIVANJE ZA KRST CASNI

Svi plivači potpisaće da u vodu ulaze na svoju odgovornost. Do sada ih se prijavilo 25”, rekao je član organizacionog odbora Igor Suvajac.
BOGOJAVLJENJE
Član odbora protojerej-stavrofor Ranko Maletić rekao je da će program početi u 9.00 časova Svetom liturgijom u Crkvi Svete Trojice, a nastaviće se Bogojavljenskom litijom glavnim gradskim ulicama do rijeke Sane, gdje će biti obavljeno osveštanje vode, spuštanje krsta u rijeku Sanu i plivanje.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da je riječ o prelijepom pravoslavnom običaju, te uputio poziv svim građanima Prijedora, vjernicima i svim ljudima dobre volje da učestvuju u svečanoj litiji i da prisustvuju takmičenju plivača.

U programu će učestvovati kulturno-umjetnička društva “Doktor Mladen Stojanović”, “Kozara” i “Milan Egić”, hor “Vila”, oficiri vojske i policije, sveštenici i predstavnici gradske uprave.

Pokrovitelji događaja su crkvena opština Prijedor i gradska uprava Prijedor.

Izvor: Srna

Foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!