Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da će Crveni krst Srpske biti mjesto kome će se obraćati svi koji namjeravaju uputiti donaciju u robi Republici za vrijeme epidemije virusa korona. Ona je rekla na tom planu da je Republički štab za vanredne situacije danas donio zaključak o postupanju doniranom robom Srpskoj za vrijeme epidemije virusa.

“Štab je propisao način i proceduru na koji će se tretirati donacije koje budu pristizale, kao i to da se prati sva donirana roba i njena distribucija do krajnjih korisnika. Cilj je da se napravi najbolji mogući prijedlog na koji način postupati sa donacijama i šta su prioriteti kada je riječ o njihovoj podjeli”, rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

Ona je poručila da se iz donacija izuzimaju medicinska sredstva i lijekovi jer su donacije ove robe već definisane od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Gašićeva je navela da i u vezi sa donacijama Ministarstvo prati potrebe na terenu i teritoriji Srpske putem Odjeljenja za interventne nabavke.

“I na osnovu toga biće procjenjivane potrebe u saradnji sa Crvenim krstom koji prati potrebe svojih korisnika”, ponovila je Gašićeva.

SRNA

Foto: vladars.net

PrethodniUMRO PACIJENT STARIJE ŽIVOTNE DOBI
SlijedećiKAZNE DO 9.000 KM Evo šta piše u Uredbi predsjednice Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda