Prijedorski internacionalac, padobranac Siniša Vujaković,  nakon reprezentacija Jugoslavije i BiH, nastupio za Austrijance na 9. Prvenstvu Evrope u Podgorici, a  na Svjetskom kupu u austrijskom gradiću Thalgau ponovo potvrdio svjetsku klasu.

Siniša Vujaković, prvotimac Aerokluba „Prijedor“ i višestrukog austrijskog vicešampiona „Aqualife“ iz Graca, u sastavu reprezentacije Austrije nastupio je na 9. Prvenstvu Evrope, održanom   u glavnom gradu Crne Gore. Time je padobranska velesila Austrija (poslije SR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine) postala treća zemlja za koju je Vujaković takmičio u toku svoje iznimno duge i veoma uspješne sportske karijere, što je fenomen rijedak i u svjetskim okvirima.

-Na Prvenstvu Evrope nismo se proslavili, ni ja ni reprezentacija, iako smo u svojim redovima imali i pobjednika Svjetskog kupa i aktuelnog juniorskog šampiona Svijeta. Pa ipak, sa ponosom se sjećam ovog nastupa, svrstavam ga među moje najveće uspjehe i znam da ću se time hvalisati pred svojim unucima, rekao nam je Siniša Vujaković.

Poslije razočaranja u Podgorici, gdje je skakao ispod svog nivoa, Vujaković je veoma brzo u velikom stilu, apsolvirao „popravni ispit“ i pružio vrhunsku predstavu na svjetskom nivou – na petom iz serije ovogodišnjeg Svjetskog padobranskog kupa (Parachute World Cup Serie). Ovo najmasovnije i najjače svjetsko padobransko takmičenje u skokovima na cilj, održano   u gradiću Thalgau, u austrijskoj saveznoj držani Salcburg, okupilo je 185 najboljih „ciljaša“ iz 20 nacija. Vujaković je, ovaj put u sastavu austrijske ekipe „Kärnten“, sa samo 9 centimetara iz šest skokova, osvojio 22. mjesto u generalnoj i osmo u master-konkurenciji – što je njegov najveći uspjeh na svjetskoj sceni poslije osvajanja vicešampionske titule u master-konkurenciji 2011. godine.

-Vremenski uslovi su mi više odgovarali nego u Podgorici, a zbog loše predstave na Evropskom prvenstvu bio sam i dodatno motivisan. Htio sam da opravdam nominaciju u reprezentaciju Austrije i da i sebi a i drugima  dokažem da selektor nije pogriješio. Mislim da sam u tome u potpunosti uspio, mada smatram da ni ovaj rezultat nije moj maksimum- kaže najtrofejniji prijedorski „ciljaš“, koji je, kao nikad u karijeri, iza sebe ostavio brojne profesionalce, pobjednike Svjetskih kupova i prvake.

Na austrijskom izdanju Svjetskog kupa, u sastavu ekipe „Srpska“, nastupio je još jedan član Aerokluba „Prijedor“, Draško Lajić. Mada, zbog nedostatka takmičarskog kontinuiteta, nije uspio da zadrži formu sa početka sezone, Lajić je sa ukupno 14 centimetara zauzeo odlično 19. mjesto u master-konkurenciji i 59. u generalnoj.

M.Bogun

PrethodniU KUHINJI BRAČNOG PARA GRBIĆ NASTAJU SAPUNI OD PRIRODNIH SASTOJAKA
SlijedećiSUTRA SE ODRŽAVA „BIJELI TURNIR“ (VIDEO)