12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

ZA OBNOVU VATROGASNOG DOMA MILION I PO KM

Najnovije vijesti

Grad Prijedor uložiće 1.550.000 KM u sanaciju, rekonstrukciju i dogradnju Vatrogasnog doma, rekao je danas Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.
Vatrogasni dom je izgrađen 1970, a sprat je dograđen 1983. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja o objekat.

“Nefunkcionalni i dotrajali su i objekat i instalacije, a nedostaju i garažni kapaciteti jer smo konstantno nabavljali opremu, a naša oprema zahtijeva tople i grijane prostorije”, naveo je Miljuš.

Radovi će početi u ovom mjesecu i izvodiće se u fazama kako bi se obezbijedio kontinuitet u radu vatrogasne službe, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

“Za ovu godinu obezbijeđeno je 860.000 KM i očekujemo da se i za dio radova predviđen za iduću godinu nađu neophodna sredstva”, rekao je Miljuš.

Izvođači radova su preduzeća “Prijedor-putevi” i “MB Modul”, a projektant i nadzorni organ Zavod za izgradnju grada Prijedor, u čijem projektu se navodi da su osnovni nedostaci veoma slaba termička izolacija i tehnički nezadovoljavajuća fasadna bravarija koja znatno doprinosi gubitku energije.

Planirano je uklanjanje jednog improvizovanog aneksa, čeličnog stuba i montažnog objekta prijedorske organizacije Crvenog krsta, dogradnja dva aneksa, garaže, tornja i ulazne nadstrešnice, te djelimična rekonstrukcija ulica, trotoara i parkinga.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor zaposleno je 37 ljudi. U budžetu grada za njenu djelatnost u 2017. godini namijenjeno je 136.100 KM, a za finansiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava 15.000 KM.

izvor: Srna

foto: Arhiva